MR/Activiteitencommissie

Medezeggenschapsraad

Medezeggenschapsraad

De Wet op de Medezeggenschap in het Onderwijs regelt de medezeggenschapsraad binnen de scholen. De inbreng van ouders en personeelsleden op het bestuurs- en directiebeleid kan via het overleg binnen de medezeggenschapsraad tot uiting komen.

Samenstelling:

In de MR zitten 3 ouders en 3 personeelsleden. Als er een vacature ontstaat binnen de raad wordt er, volgens de statuten van de raad, een verkiezing georganiseerd voor een nieuw lid vanuit kandidaten die zich hebben aangemeld. De directeur van de school heeft van het bestuur de opdracht gekregen om het overleg met de MR te voeren.

 

 

De MR van de Koningin Juliana school bestaat uit 3 ouders en 3 leerkrachten en heeft afgelopen jaar bestaan uit de volgende leden;

Hanna Lippinkhof

lid MR

Annelieke Prins

Lid MR

Domenica Rietveld

Lid MR

Moniek Kuipers

Lid MR

Tim Noordmans

Lid MR

Lisette Beuving

Lid MR

Activiteiten

commissie

Activiteitencommissie

Om op school alles goed te laten verlopen, moet er nog heel wat meer gebeuren dan onderwijs geven. Vanuit de school worden er jaarlijks allerlei activiteiten georganiseerd zoals excursies, sportdagen e.d. Daar deze activiteiten veel begeleiding vragen, waarderen wij het zeer, dat we daarbij een beroep kunnen doen op een groot aantal ouders. Een goede samenwerking tussen school en thuis bevordert het welbevinden van uw kind, dat staat vast. Samen met het team houdt de AC zich bezig om een aantal activiteiten binnen de school te realiseren. Naast incidentele activiteiten zijn er ook ouders die voor een langere periode medewerking verlenen. Te denken valt aan ouders die themamateriaal aanleveren (verkleedkleren), ouders die helpen bij het lezen en de creamiddagen. Er is een geregeld overleg met het schoolteam. In werkgroepen, bestaande uit teamleden en ouders, worden tal van activiteiten voorbereid en georganiseerd. 

De ouders / verzorgers hebben de verantwoordelijkheid voor de opvoeding van hun kinderen. Een gedeelte van die opvoeding, namelijk het schoolonderwijs, dragen zij over aan de school waar het kind geplaatst is. Wij gaan ervan uit dat die gedeelde verantwoordelijkheid een goede vorm krijgt als er regelmatig contact is tussen ouders en school. Dat vraagt om een sfeer van openheid en vertrouwen.